La Petite Amazonie des Pyrénées

ou La Gourgue d’Asque

Op een vrije zondag afgelopen herfst , een heerlijk en zonnig seizoen, wilden we een lokaal festival(etje) bezoeken. Tja bij aankomst bleek het een dag te laat te zijn. Niet getreurd dan maar de mooie Baronnies wat meer verkennen, alleen qua schoeisel was er een bedenking. Vertrokken met elegante slippers voor het stadsbezoekje en de stapschoenen die om één of andere (praktische reden) niet meer in de wagen lagen. Toch maar proberen, al bij de afdaling om naar de cascade de Pountil (nabij Esparros) begint er een belletje te rinkelen ‘not done’ en toen werd het belletje de ‘kerkklok’ wanneer het beekje moest overgestoken worden. Pech, dan maar een andere keer. Op de terugweg verschijnt daar ineens een plaatje met ‘La Gourgue d’Asque’, dàààààr ……
Een plekje dat ik al verschillende mensen liet ontdekken en bijna, bijna hadden we het ook eens kunnen ontdekken …. slippers!!!!!  Ooit …..

cascade-du-pounthil-004
afdaling naar de cascade du Pountil

Jungle of elfen

Een echte ‘natuur’wandeling in deze gourgue (gorge). Door de weelderige vegetatie en de vochtige omgeving door het water van de Arros die erdoor stroomt, krijg je als het ware een jungle-gevoel of de mythische wereld van elfen, kabouters en trollen. 
Een gemakkelijke familie uitstap om een mindergekend pareltje van de Baronnies te ontdekken, ook als het weer niet zo meezit.

Jungle ou des elfes

L’une des randonnées les plus “nature”.  Là tout est mystères et enchantements. La végétation est exubérante et au fond d’une étroite et humide gorge creusée par les eaux claires de l’Arros, on se croirait presque dans une jungle perdue ou dans un monde d’elfes et lutins. À découvrir en famille, ce joyau moins connu des Baronnies, même par temps gris !

Jungle or elves

A real “nature” walk in this Gourgue (gorge). The lush vegetation and the humid environment by the water of the Arros that flows through it, you get a kind of jungle-feeling or mystic world of elves, gnomes and trolls.
An easy family outing to explore a lesser known gem of the Baronnies, even if the weather is gray.

merci à Joël Albessard pour les magnifiques photos

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Categorieën:

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.